Jdi na obsah Jdi na menu

Nabízíme

PRONÁJEM KLUBOVNY A VELKÉHO SÁLU

- menší rodinné oslavy krátkodobé

- komerční využití

​- schůze a přednášky    

ponteo-oslavy-1100x550.jpg

Cena za pronájmu sálu: 1600,-Kč /den (24 hodin) 

Cena za pronájem malé klubovny (kuchyňky): 800,-Kč/den (24 hodin) možnost využít naše nádobí.

Pro členy je toto umožněno 1x za rok za poloviční cenu tj . 800,- Kč+ 400,-Kč/den (24 hodin) 

Krátkodobý pronájem kuchyňky: 150Kč /1 hodina

Každý zájemce o propůjčení našich prostor bude seznámen s určitými pravidly , která se budou po nájemcích vyžadovat ( úklid, zaplacení rozbitého nádobí atd.).

Lze využít catering a cateringové služby pro rodinné a narozeninové oslavy, svatební hostiny a výročí, bankety a rauty, firemní akce a večírky, aj.

PRONÁJEM KLUBOVNY A VELKÉHO SÁLU:
Matúšová Renata tel: 725 640 278

 

MOŠTOVÁNÍ A VAŘENÍ POVIDEL

    

 

 

MOŠTUJEME

 

 

každou sobotu

 

 

 

 

VAŘÍME POVIDLA

 

 

 

 

krouhání a moštování:

člen ZO 1kg / 7.- Kč

ostatní 1kg / 9.- Kč

 

vaření povidel:

člen ZO 1 hod. / 50.- Kč

ostatní 1 hod. / 70.- Kč

 

člen ZO ČZS Holešov musí předložit

průkaz se zaplaceným členským příspěvkem, jinak

mu bude za služby účtována cena jako ostatním

 

 

 

moštujeme každou sobotu

 

začínáme 17.8.2024 od 8.00 hod.

 

pak dle dohody

 

kontakt: p.Vladimír Daněk

tel: 728 402 273

 

 

DESATERO PRO DOBRÁ POVIDLA


Do čistého kotle nalít 5-7l vody, nasadit kotvu

  1. Nasypat část švestek/1-2 bedny/, zatopit pod kotlem a pustit

  2. míchání, zakrýt kotel víky

  3. Vařit, topit, míchat, přidat ostatní švestky, topit, míchat..

  4. Když jsou švestky dobře rozvařené, nechat vyhasnout oheň,

  5. zadusit žhavé uhlíky namočenou hrstí /otepí / trávy, - ochladit

  6. kotel. NECHLADIT OHNIŠTĚ VODOU!!! PRASKNE ROŠT!!

  7. Po 10-15 minutách vybrat rozvařenou směs- /lízačku/HORKÁ!!

do odpeckovače, lízačka steče do nádoby pod ni.

PECKY SI ODVÉST DOMŮ !

  1. Směs nalít zpět do kotle, pustit míchání, znovu zatopit

  2. Topit a stále míchat, po chvíli vaření sundat víka z kotliny, aby se

  3. mohla odpařovat voda, a povidla tak houstla

  4. Uvařená povidla jsou hustá, nepadají ze lžíce!

  5. Přestat topit, po 20 minutách začít vyndávat povidla do nádob,

  6. míchání musí být zapnuté, dokud není kotel dostatečně

  7. vychlazený a vyhaslé ohniště!! Pak teprve vypnout, vyndat kotvu

  8. Povidla dávat do čistých vysterilizovaných sklenic, nádob


 

Takto uvařená povidla vám vydrží hodně dlouho- než se

spotřebují….

/ jedna malá rada- na povrch povidel ve sklenici dejte kapku destilátu-

slivovici, rum,- víčko také takto zajistěte opláchnutím ve slivovici- a

pevně sklenice uzavřete /

Provozovnu a všechny použité nádoby, kotvu, víka, stěrky umýt

Do kotle nalít TEPLOU vodu, řádně umýt i vše kolem něj !

Do naší popelnice patří jen VYCHLAZENÝ POPEL!!! ZO ČZS HOLEŠOV

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

PŮJČOVNA ODBORNÉ LITERATURY, ČASOPISŮ, KNIH

  • vždy 1. úterý v měsíci od 16. hod v Domě zahrádkářů.