Nabízíme
PRONÁJEM KLUBOVNY A VELKÉHO SÁLU
- menší rodinné oslavy krátkodobé
- komerční využití
- schůze a přednášky
Cena za pronájmu sálu: 1600,-Kč /den (24 hodin)
Cena za pronájem malé klubovny (kuchyňky): 800,-Kč/den (24 hodin) možnost využít naše nádobí.
Pro členy je toto umožněno 1x za rok za poloviční cenu tj . 800,- Kč+ 400,-Kč/den (24 hodin)
Krátkodobý pronájem kuchyňky: 150Kč /1 hodina
Každý zájemce o propůjčení našich prostor bude seznámen s určitými pravidly , která se budou po nájemcích vyžadovat ( úklid, zaplacení rozbitého nádobí atd.).
Lze využít catering a cateringové služby pro rodinné a narozeninové oslavy, svatební hostiny a výročí, bankety a rauty, firemní akce a večírky, aj.
PRONÁJEM KLUBOVNY A VELKÉHO SÁLU:
Matúšová Renata tel: 725 640 278
MOŠTOVÁNÍ A VAŘENÍ POVIDEL
MOŠTUJEME
každou sobotu
VAŘÍME POVIDLA
krouhání a moštování:
člen ZO 1kg / 7.- Kč
ostatní 1kg / 9.- Kč
vaření povidel:
člen ZO 1 hod. / 50.- Kč
ostatní 1 hod. / 70.- Kč
člen ZO ČZS Holešov musí předložit
průkaz se zaplaceným členským příspěvkem, jinak
mu bude za služby účtována cena jako ostatním
moštujeme každou sobotu
začínáme 17.8.2024 od 8.00 hod.
pak dle dohody
kontakt: p.Vladimír Daněk
tel: 728 402 273
DESATERO PRO DOBRÁ POVIDLA
Do čistého kotle nalít 5-7l vody, nasadit kotvu
-
Nasypat část švestek/1-2 bedny/, zatopit pod kotlem a pustit
-
míchání, zakrýt kotel víky
-
Vařit, topit, míchat, přidat ostatní švestky, topit, míchat..
-
Když jsou švestky dobře rozvařené, nechat vyhasnout oheň,
-
zadusit žhavé uhlíky namočenou hrstí /otepí / trávy, - ochladit
-
kotel. NECHLADIT OHNIŠTĚ VODOU!!! PRASKNE ROŠT!!
-
Po 10-15 minutách vybrat rozvařenou směs- /lízačku/HORKÁ!!
do odpeckovače, lízačka steče do nádoby pod ni.
PECKY SI ODVÉST DOMŮ !
-
Směs nalít zpět do kotle, pustit míchání, znovu zatopit
-
Topit a stále míchat, po chvíli vaření sundat víka z kotliny, aby se
-
mohla odpařovat voda, a povidla tak houstla
-
Uvařená povidla jsou hustá, nepadají ze lžíce!
-
Přestat topit, po 20 minutách začít vyndávat povidla do nádob,
-
míchání musí být zapnuté, dokud není kotel dostatečně
-
vychlazený a vyhaslé ohniště!! Pak teprve vypnout, vyndat kotvu
-
Povidla dávat do čistých vysterilizovaných sklenic, nádob
Takto uvařená povidla vám vydrží hodně dlouho- než se
spotřebují….
/ jedna malá rada- na povrch povidel ve sklenici dejte kapku destilátu-
slivovici, rum,- víčko také takto zajistěte opláchnutím ve slivovici- a
pevně sklenice uzavřete /
Provozovnu a všechny použité nádoby, kotvu, víka, stěrky umýt
Do kotle nalít TEPLOU vodu, řádně umýt i vše kolem něj !
Do naší popelnice patří jen VYCHLAZENÝ POPEL!!! ZO ČZS HOLEŠOV
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PŮJČOVNA ODBORNÉ LITERATURY, ČASOPISŮ, KNIH
- vždy 1. úterý v měsíci od 16. hod v Domě zahrádkářů.